Правителството ще отпусне 15 млн. лева за увеличение на заплатите на

...
Правителството ще отпусне 15 млн. лева за увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

Дават допълнително 15 млн. лева за заплати на служителите в затворите

Правителството ще отпусне 15 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в дирекциите " Охрана " и " Изпълнение на наказванията "  към правосъдното министерство. Това съобщи ресорният министър Цецка Цачева след среща с управленията на синдикатите в бранша.

Около 6 млн. лв. от тази сума ще бъдат дадени за равнене на сумите за характерни служебни действия сред чиновниците на министерството на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи, които работят на аналогични позиции. С останалите пари ще бъдат увеличени заплатите на чиновниците, които работят при най-тежките условия.

Че министър председателят Бойко Борисов е поел ангажимент за разпределяне на спомагателни средства за двете основни дирекции оповестиха по-рано и от Синдиката на чиновниците в пандизите.

В следваща среща в Министерството на правораздаването са били избрани софтуерните стъпки, разпределени съответните задания със периоди за осъществяването им. Уговорена е била и последваща среща на 29 март. Очаква се Синдикатът на чиновниците в пандизите да разиска направените оферти до края на седмицата и да обяви дали ще продължи протестните дейности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР